Nu testar vi Luleås restauranger

Går ni ut och äter i Luleå nån gång? Då kommer ni gilla vår nya satsning.

21 december 2018 12:01

Vi svenskar lägger mer och mer pengar på restaurangbesök. I Luleå och länet ploppar det ofta upp nya restauranger, och vissa lägger ner redan innan man hunnit testa maten. Men hur bra är krogarna? Under en tid framöver kommer vår hemliga testpatrull besöka en del av Luleås krogar för att se om de är värda en kväll och pengarna det kostar. Det är ett gäng som gillar Luleås uteliv – som vill kunna äta gott, ha en trevlig kväll och uppskattar bra service. Som vill att Luleås restauranger ska motsvara förväntningarna från er som besöker dem. Nu får vi se om de gör det.

En riktigt bra krogrecension är en sådan som man vill läsa oavsett om man är en trogen besökare eller någon som fullständigt skiter vi krogen i sig. Det är också uppdraget till den grupp som kommer att recensera såväl mat som service, atmosfär och prisnivå. Lyfta fram det goda och berätta om det som inte funkar. Riskerar någon restaurang ett bottenbetyg så får den ett extra besök bara för att säkerställa att det inte var en enstaka dålig kväll.

Först ut är Kulturens hus nya restaurang Craft n´draft.

Men krogkollar är inte den enda konsumentjournalistik som bedrivs hos oss. För många av oss är det Sverker Olofsson från grannlänet, som programledare på Plus, som symboliserar konsumentjournalistiken. Han gjorde över 23 år som programledare och inspirerade till nyordet sverka, som betyder ”klaga på inköpt vara som man är missnöjd med". För mig var det i gamla nummer av tidningen Råd och rön som jag läste de första testerna av produkter. Det var alltid av hushållsnära saker som testades, som hur mycket papper det är på toarullarna och vilket tvättmedel som faktiskt funkar. Sånt som ger mig som läsare möjlighet att spara pengar eller varnar mig för att slösa dem på saker som inte motsvarar förväntningarna.

Vi testar redan en hel del saker. Då och då hittar du rena kartläggningar av priser, som var det är billigast att byta däck eller klippa sitt barn. Ibland testar vi mat, den godaste semlan eller bästa surströmmingen. Ibland kan du hitta rena listor hos oss: Här kan du hyra in ditt barnkalas. Med jämna mellanrum hittar du produkttest som vi köper in i tidningen och på webben. Nu kompletterar vi det med krogrecensioner, unikt för er prenumeranter.

Men vi vill göra mer konsumentjournalistik! Tips oss gärna om vad du vill läsa om: tips@norrbottensmedia.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åsa Junkka, nyhetschef