Nu startar vår valbevakning

Vi skriver 20 november 2017. Ett valår står inför dörren och i dag är det cirka tio månader kvar till valet 2018. I dag inleder vi vår valbevakning med programserien Folket röst, där vi tar pulsen på Luleå inför valet.

20 november 1917 10:16

Vad är det vi verkligen bryr oss om i vår närmiljö? Det som gör att vi trivs och vill stanna kvar eller kanske återvända till en plats? Vilka förändringar vill folket se? I den här programserien ger vi plats för människorna i Luleås olika stadsdelar. Vi har samlat in röster från folket, via sociala medier och ute på fältet, och ringat in de frågor som är viktigast för Luleåborna. Först ut är Bergnäset. Stadsdelen som har nära till Stockholm men som enligt våra läsare saknar ett riktigt centrum.

Just den här serien fokuserar på vardagsnära frågor i Luleå men vi planerar också en stor och bred valbevakning där vi har som ambition att ge våra läsare artikelserier, granskande journalistik och nyheter om frågorna som påverkar valet i hela länet. Vi kommer att bevaka partierna, deras listor till riksdag, kommun och region. Vi kommer också gå igenom vallöften och ställa makthavare till svars. Under kommande tio månader kommer vi att blicka både bakåt och framåt. Vilka var de stora frågorna under den gånga mandatperioden och hur ser det ut framåt? Vilka vallöften gavs och hur levde politikerna upp till dem? Vi kommer givetvis också följa med i vad som händer i den nationella politiken och hur det påverkar Norrbotten.

Men tillbaka till Folkets röst. I den här serien får politiker och makthavare stå tillbaka, nu lyssnar vi till folkets röst. Under nästkommande dagar besöker vi Gammelstad, Örnäset, Hällbacken och centrala Luleå. Förbered dig inför valet nästa år genom att följa med i vår valbevakning, nu startar vi!

Hör gärna av dig till oss via vår Facebooksida eller mejl!

Kurirens facebooksida

NSD:s facebooksida

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lenitha Andersson-Junkka, Redaktionschef

Ämnen du kan följa