Norwegian ställer in alla Luleåflyg i april

Norska Norwegian ställer in alla flyg från och till Luleå under april månad.

27 mars 2020 14:34

Flygbranschen har drabbats extremt hårt när coronaviruset började spridas. Länder har mer eller mindre stängs ner och folk uppmanas att hålla sig på hemmaplan för att begränsa spridningen av viruset. Rörligheten har minskat drastiskt och därmed även kundunderlaget för flygbolagen. 

 

Bolagen har valt att snabbt dra ner på avgångar och den senaste tiden har SAS och Norwegian haft två dagliga avgångar till och från Luleå men nu tar Norwegian det ett steg till.

Under april månad kommer Luleå inte trafikeras alls.

– Norwegian kommer inte flyga alls inom Sverige under april månad. Det här beskedet kom i går så det är alldeles nytt, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport.

 

Norwegian kommer ställa sina flygplan på basen i Oslo och utgå därifrån. De kommer flyga inrikes i Norge och även till Stockholm från Oslo.

– Det är ett tufft slag for oss och hela flygbranschen. Det är tråkigt, säger Ann-Christin Viklund.

 

Norwegians beslut innebär att de enda flyg som nu går från och till Luleå är de två avgångar som SAS kör dagligen. Den minskade konkurrensen kan givetvis innebära att priserna blir högre för den som ska flyga i april månad.

 

Från och med 1 maj finns det åter gott om avgångar hos Norwegian men det råder stor osäkerhet om dessa verkligen blir av.

–  Det vi vet nu är det som gäller för april. Sedan ligger det en tidtabell från maj men vi kan inte säga om det blir så eller om det kommer förändringar på den tidtabellen också, säger Viklund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Appelgren