Motorcykeltur i kampen mot mäns våld mot kvinnor

De tar kampen mot mäns våld mot kvinnor och flickor i sadeln på sin motorcykel. För andra året arrangerades Orange Day Charityride.

25 maj 2019 11:34

När motorcyklarna mullrade ut från Coop Arenas parkering på lördagsförmiddagen gick det att ta del av en liknande ljud- och bildupplevelse på andra platser i landet.

Orange Day MC Charityride Sweden har blivit växande rörelse mot mäns våld mot kvinnor och flickor. Allting började med en motorcykelkortege från Helsingborg till Norrköping den 25 april förra året. Samtidigt körde ett 30-tal motorcyklar en fyrkantsrunda i Norrbotten.

Det berättade Kjell Renberg som tillsammans med sin hustru ligger bakom manifestationen i Norrbotten.

– Det här är jätteviktigt. Mäns våld mot kvinnor är inte bra, och självklart ställer vi upp. Kan vi köra hoj och samtidigt samla in lite pengar så är det bra. Att visa att vi står upp mot våldet, sa Kjell Renberg några minuter innan de 20-talet ekipage rullade ut från Luleå.

En lite mindre skara än vad han hade hoppats på.

– Vi trodde att det skulle bli bättre, men vädret ställer till det.

Samtliga deltagare bidrar med 200 kronor till rörelsen och under kvällen arrangeras en musikkväll i Badhusparken i Piteå.

– Allting är gratis på grund av våra sponsorer. Sedan är det full möjligt att betala till det här även för andra personer i kväll, säger Kjell Renberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Johansson