"Jag har inte känt till den här gruppen"

Den utpekade Securitaschefen slår ifrån sig. "Jag har inte känt till den här gruppen". Ett textmeddelande visar att han ljuger.

Textmeddelandet avslöjar chefen på Securitas.

Textmeddelandet avslöjar chefen på Securitas.

Foto: Privat

Luleå kommun2019-10-21 05:00

Norrbottens Media når den utpekade chefen på telefon. Han förnekar omgående att han inledningsvis skulle ha haft någon som helst vetskap om chattgruppen på Facebook. 

– Så fort vi fick kännedom om den så startade vi en utredning och det mynnade ut i åtgärder, så klart. Men du kan väl mejla mig frågor så får jag reflektera lite över det här, innan jag kommenterar det.

I textmeddelandet till en anställd skriver Securitaschefen bland annat: "Bilderna som finns med i BK-gruppen kan inte förknippas med någon enskild individ. Därför är dessa bilder helt OK."

Efter att textmeddelandet lästs upp för chefen, säger han:

– Vi måste prata om två helt olika saker. Men jag tar gärna ett möte med dig. 

Tycker du det är okej att hänga ut gripna personer med bilder i en Facebookgrupp?

– Nej, självklart inte.

Tycker du det är okej att kommentera bilderna med "kisstanten" eller "tjuvdjävel"?

– Nej, nej. Och jag har inte känt till det heller. Det sker ett missförstånd här. Den person från Securitas som kände till det jobbar inte längre kvar. 

Våra uppgiftslämnare anser sig ha blivit utfryst efter att problemet påtalats. Hur kommenterar du det?

– Du kan skicka frågorna till mig så kan jag reflektera lite grann. Går det bra det?

Men nu ställer jag frågorna till dig. Den här personen anser sig ha blivit utfryst. Hur ser du på det?

– Det stämmer inte. Vi måste utreda vad som är sant eller inte. Att komma med anklagelser är en sak. Sedan har vi utrett det där noggrant. Men givetvis tar vi avstånd från ett sådant sätt att jobba. Det hör inte hemma på Securitas. Så fort jag som chef fick kännedom om det här så agerade vi. 

En utpekad chef i Securitasskandalen förnekar att han skulle haft vetskap om chattgruppen. Norrbottens Media har bevis på att han ljuger.
En utpekad chef i Securitasskandalen förnekar att han skulle haft vetskap om chattgruppen. Norrbottens Media har bevis på att han ljuger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!