"Jag har aldrig sagt något dåligt om Lenita"

S-föreningen Stadsviken Malmudden anklagas för "fulspel" – men styrelseledamöterna känner inte igen sig i beskrivningen. "Jag upplevde det som ett konstruktivt samtal i styrelsen", säger Emmeli Nybom.

"Jag har varit kollega med Lenita Ericson länge och jag har aldrig sagt något dåligt om henne", säger Emmeli Nybom (S), för närvarande ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

"Jag har varit kollega med Lenita Ericson länge och jag har aldrig sagt något dåligt om henne", säger Emmeli Nybom (S), för närvarande ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Foto: Elisabeth Hedman

Luleå2019-12-05 19:10

Nadja Ståhl valde att lämna styrelsen för S-föreningen Stadsviken Malmudden efter det hon upplevde som "fulspel" mot kommunalrådskandidaten Lenita Ericson. 

Nu ger föreningens styrelseledamöter sin bild av diskussionerna inför nomineringsbeslutet, som slutade med 22-7 till Kent Ögrens favör.

– Jag delar inte Nadja Ståhls bild. Jag upplevde det som ett konstruktivt samtal i styrelsen. Sen är det alltid diskussion, vilket lag det ska vara, vilka som passar ihop med vilka. Men vi gick aldrig på person, säger Emmeli Nybom.

Hon menar att diskussionen baserades på ett tidigare medlemsmöte, som skedde efter Niklas Nordströms avgång.

– Då togs beslut om vilken kandidat man ville ha, utifrån medlemmarnas åsikter. Bland annat någon som vågade ta tuffa beslut, som var transparent, tydlig, ödmjuk.  

Ska det tolkas som att ni anser att Lenita Ericson i-n-t-e är det?

– Nej. Vi hade aldrig förordat Lenita Ericson som vice ordförande då. 

Vidare säger Emmeli Nybom:

– Jag har varit kollega med Lenita Ericson länge och jag har aldrig sagt något dåligt om henne.

Inte heller Kerstin Olsson, ordförande i Stadsviken Malmudden, och  Björn Diamant, vice ordförande, håller med om Nadja Ståhls beskrivning.

– Det var inte så mycket ”fulspel”. Om man jämför två kandidater, diskuterar man även varför den ena är bättre än den andra men ”smutskastning” stämmer inte. Sakliga argument framfördes, säger Björn Diamant. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!