Här brinner husbilen mitt i villakvarteret

Ett larm har inkommit till SOS om en brand i en husbil i Sunderbyn.

24 april 2019 06:40

Räddningstjänsten har kommit fram till platsen med två bilar och det ska vara en fullt utvecklad brand i en husbil.

Det finns inga uppgifter om skadade.

Enligt uppgifter verkar branden ha spridit sig till en villa.

Uppdaterad 07:17

Enligt vår reporter på plats så är det bara skrot kvar av husbilen. Det är tre räddningsfordon och sju, åtta brandmän som bekämpar branden. Även polis finns på platsen.

– Det ser ut som att det har brunnit på taket på fastigheten. De håller på att såga på taket på fastigheten, säger vår reporter Ingela Rasimus.

Uppdaterad 07:30

Branden har spridit sig till huset. Det brinner i gaveln av huset och räddningstjänsten håller på med att försöka släcka branden.

Uppdaterad 07:45

– Det ryker ordentligt från taket och de har brutit loss takpannor och kastat ned. Jag ser en man som jobbar där uppe. Det är inga eldslågor men det har brunnit ordentligt, säger Ingela Rasimus, reporter på Norrbottens Media.

Uppdaterad 08:11

– Det var husägaren själv som upptäckte att det brann på morgonen när husägaren skulle till jobbet. Husbilen hade stått på underhållsladdning under natten och jordfelsbrytaren slog till i huset. Det brann när räddningstjäsnten kom till platsen, säger Räddningsledaren Nicklas Bergman.

– Elden fick fäste i takkonstruktionen och just nu håller de på att frilägga isolering för att se om det har spridit sig. Det kan inte säga ännu om det har spridit sig längre in i villan, säger reporter Ingela Rasimus.

15 personer från räddningstjänsten i Luleå och Boden arbetar med att släcka branden. Ingen person har skadats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars-Göran Norlin