"Grotescos sju mästerverk" som visas på SVT i vinter är något av det bästa som svensk humor erbjudit på länge enligt recensionerna. Hittills har två avsnitt släppts i den åtta delar långa humorserien. Scen och filmkoreografen Anna Vnuk är både skådespelare och koreograf i produktionen, där flera från den svenska humoreliten medverkar, bland andra Henrik Dorsin och Per Andersson.

– Det känns väldigt bra att serien fått så bra respons. Vi har jobbat hårt och gett det där lilla extra, så det är roligt att så många gillar det, säger Anna Vnuk.

Hon har bland annat gjort koreografin till seriens första avsnitt "Flyktingkrisen- en musikal", som handlar om perioden under 2015 då Sverige tog emot fler asylsökande än någonsin, ett satiriskt avsnitt som snabbt blev omtalat. Alla åtta avsnitt gör humor av den svenska mentaliteten och vardagliga rön. Det var efter att Anna Vnuk arbetat med en scenshow som Grotesco satte upp 2015 som hon blev erbjuden att vara en del av SVT-produktionen.

Artikelbild

| Grotesco. Humorgänget som syns på SVT i vinter.

– Det har varit jätteroligt och lustfyllt, framförallt kreativt. Vi var lite ambitiösare än vad budgeten räckte till, så vi fick trolla på plats ganska mycket, vilket jag tyckte var roligt, säger hon.

Grotesco gör comeback med sin tredje säsong på SVT efter sju års frånvaro. Anna Vnuk har sett tidigare säsonger men tycker den senaste är den roligaste.

– Får man säga så när man jobbat med produktionen? Jag kanske har fått lite mer Grotesco-humor nu än vad jag hade från början, säger Anna Vnuk.

ellen.jakobsson@norrbottensmedia.se