En kväll i nostalgins tecken

Det blev en kväll i nostalgins tecken då Danspalatset i Sunderbyn slog upp portarna på nytt. “Det är ett fantastiskt ställe att dansa på”, säger Kristina Skogkvist, en av alla de danssugna som tagit sig dit.

2 september 2018 11:42

Klockan är strax efter åtta på kvällen och det är redan många som trängs vid biljettluckan. Många är ivriga på att få komma in och ge sig ut på dansgolvet.

Vid ett av borden sitter Kristina Skogkvist med några vänner och väntar på att dansen ska dra igång.

– Jag har varit här och dansat i hur många år som helst. Det är ett toppen, toppen ställe. Det vore roligt om det kom igång igen för det är ett fantastiskt ställe att dansa på. Det är ett bra golv och det är så bra som det kan bli, säger Kristina Skogkvist.

– Ja, och det är bra karlar och allt, säger Birgitta Karlsson och skrattar.

– Det sociala är väldigt viktigt. Ofta är det samma människor som är på danser så man lär känna varandra väldigt väl, Ingalill Karlsson.

Under hösten gör arrangörerna en nysatsning på dans och beroende på hur stort intresset blir kan det komma att bli en fortsättning.

– Vi gör fyra danser sedan får vi göra en utvärdering om folk vill ha det här stället och om vi tycker att det är lönt att göra, men det känns positivt, säger arrangören Mikael Sandberg.

Hur kommer det sig att ni gör den här satsningen?

– Jag är uppfödd i en familj som bedrivit nöjes och dansverksamhet i över 50 år. Vi bestämde oss kring nyåret att vi skulle prova för vi har haft så mycket förfrågningar från dansgäster som tycker att lokalen är alldeles för fin för att inte nyttjas till det den är byggd för och sedan finns det inte så många ställen att dansa på idag, säger Mikael Sandberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars-Göran Norlin