Läs mer: Slår hårt även mot kustregionen.

För en dryg vecka sedan drog stormen Alfrida in över Uppland och Roslagen med stora problem i trafiken och med elförsörjningen. Nu när ett oväder piskar vår del av landet kommande dygn återfinns redan Vattenfall i full beredskap.

– Vi är redan i beredskapsläge kan man säga på grund av den här stora störningen som vi har i Uppland, Stockholm och Roslagen. Så vi var redan på tårna, men nu utökar vi störningsorganisationen. Eller rättare sagt, vi bevakar det här extra noggrant för att se om vi behöver göra något, säger Jenny Hakeberg, kommunikatör vid Vattenfall eldistrubution i norra Sverige.

Artikelbild

| En klass 1-varning är utfärdad över Bottenviken och i fjällen är varningen uppgraderat till klass 2. Men SMHI står redan på "tårna" efter stormen Alfrida i Uppland, Roslagen och Stockholm.

Höjd beredskap råder vid sidan av Norrbottens län även i Örnsköldsviks kommun och Västerbottens län.

Vad innebär höjd beredskap för er?

– Det innebär att vi har satt personal i beredskap, tekniker och skogshuggare. Och vi följer väderutvecklingen extra noggrant.

Finns det några avbrott just nu i elnätet?

– Inte som är kopplat till ovädret än så länge.

Som Norrbottens Media tidigare rapporterat om varnar SMHI för västlig storm ikväll med en vindstyrka på 25 meter per sekund. Prognosen för ikväll inkluderar även kraftigt snöfall och med den, drivbildning.