Bildextra: Årets sommargata i Luleå är öppnad

På lördag var det premiär för årets sommargata i Luleå som 2019 tilldelats en ny plats på Storgatan.

25 maj 2019 15:29

Det är andra året sommargatan, som är ett projekt Luleå kommun driver, finns på plats på Storgatan i Luleå. I år med en ny placering mellan Nygatan och Kyrkogatan. Trots lite regnskurar besökte många sommargatans premiär och på premiärdagen kunde besökarna titta på bland annat elcyklar och besökande familjer erbjöds tipspromenad, klättervägg, en gräsbeklädd bana som var populär bland barnen, jongleringsövningar och samt en liten buss där många barn fattade ratten.

Luleå Kommuns projektledare, Helena Lindvall, berättade att den nya placeringen är mer central. Den har inget med eventuella klagomål att göra. Luleå Kommun har gjort uppföljning med alla parter som berördes av fjolårets sommargata. Årets sommargata finns på plats för spontana besök och lek till den 18:e augusti och årets placering är till största delen på gågatan. Helena berättar att en av årets nyheter är en ”pusshållplats”, en busskur där kanske en del sommarpussar kommer att utdelas.

Roland Jakobsson visade upp sin samling cyklar dagen till ära. En av de äldsta fottrampade cyklarna i världen fanns på plats, tillverkad 1867.

Charlotte Rheinholdt från Länstrafiken berättade om pendeltåget mellan Luleå och Boden med sina elva tur och retur dagligen. Det går även låna cykel för att ta sig till tåget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Jönsson