Ulrika Verlander och hennes man Roger har varit borta från restaurangscenen i Luleå i två år och fyra månader. I veckan planerar de att öppna den nya Roaster. Mycket större och med en inredning som Ulrika Verlander gått och funderat fram medan nya maskinhallar vuxit upp på hemgården. Det är nämligen där paret lagt sin möda under de senaste åren, där och i någon mån i fåraveln. För familjen, då mest yngsta dottern, tar sitt ansvar när det gäller att bevara den gamla lantrasen Värmlandsfår.
Men...
– Det är många som har frågat när vi ska komma igång igen, säger Ulrika Verlander.
– De har kommit fram och frågat när jag varit ut och handlat, många fler än jag trodde var intresserade.
Nu är återöppnandet i alla fall på gång. Någon gång denna vecka ska det ske, litet försenat bland annat på grund av strul med de specialbeställda möblerna från Baltikum.
Men nu kan i alla fall den som hittar ett titthåll i pappersarken som täcker fönstren ut mot Storgatan ana sig till hur det nya Roasters ska se ut.
Färgerna går i vitt, svart och koppar. Lokalen har blivit mer än dubbelt så stor i samband med ombyggnaden och bygget av nya Åhlens och Clarion hotell. Femtio platser för sittande gäster har blivit 120. Konceptet är delvis nytt, delvis bekant. Roasters kommer att fortsätta med att rosta eget kaffe och erbjuda rum även för singelgäster som behöver mindre bord. Nytt och krytt är ett bredare vinsortiment och servering vid bordet i samtliga fall. Dessutom kommer restaurangen att öppna tidigt och erbjuda en frukostmeny och därmed konkurrera med Hemmagastronomi i Norra hamn i Luleå. Brunch på söndagar är också en tanke.
– Vi tror att många kommer att kanske vilja ha frukostmöten. Vi vill slå oss in på den marknaden, säger Ulrika Verlander
Roasters kommer även att ha en ingång från varuhuset Åhlens, så varuhusets kunder kan komma in för en kopp kaffe. Maten ska vara svenskt traditionell med lokala råvaror.
– Vi ska ha strömming, abborre och älg på menyn, lovar Ulrika Verlander.