Viktor- entreprenör i kungligt urval

Ett kungligt tillfälle att diskutera entreprenörsskap och kläcka nya ideer får unge äggproducenten Viktor Boman Klöverträsk.

Viktor Boman, Klöverbergsgårdens ägare.

Viktor Boman, Klöverbergsgårdens ägare.

Foto: Roland S Lundström

LULEÅ2014-11-12 10:48

Boman, 30 år, har inbjudits av Ingenjörsvetenskapsakademien inom ramen för projektet "Prins Daniels Fellowship" till det allra första arrangemanget av Prins Daniels Entreprenörsdag.

– Det jag vet om det är att vi är 100 inbjuda företagare från hela landet och att de som bjudits in alla har nominerats av någon. I mitt fall vet jag faktiskt inte vem som nominerat mig men det känns spännande, säger Viktor Boman på väg till Stockholm när Kuriren når honom.

Entreprenörsdagen, som äger rum på onsdagen, syftar till att inspirera unga entreprenörer och skapa bättre förutsättningar för dem att växa. Något som Viktor Boman som verkar i Norrbotten med sitt företag Klöverbergsgården, välkomnar.

– Ja jag skulle vilja lyfta fram saker som företagsklimat och förutsättningar för att vara entreprenör på landsbygden i norra Sverige. Ta exempelvis den föreslagna straffavgiften på transporter, säger Viktor Boman.

I Stockholm kommer han att vara i gott sällskap och få möjlighet till nya kontakter under rundabordssamtal med namnkunniga personer som Swedbanks VD Mikael Wolf, kändiskrögaren Alessandro Catenacci, Spotify, Christina Stenbeck från Kinnevik, Prins Daniel och många flera. Samtalen leds bland annat av Lina Gebäck från Linas matkasse, Monica Lindstedt från Hemfrid och Sebastian Sieniatkowski från Klarna.

– Det känns roligt att man uppmärksammat mig som är en liten entreprenör för vilken kontaktskapande är oerhört viktigt, säger en hedrad Viktor Boman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om