Klockan är 10 på förmiddagen. Det är efter niorusningen och före lunchrusningen.
Två andra gäster är på plats och beställer det som är kaféets populäraste del – baguetterna.
Lokalen andas nostalgi även om det passerat cirka 50 år sedan Wienerhörnan öppnade. Det var ett av Luleås få morgonöppna kaféer för nattarbetare som samlades efter sitt skift, taxichaufförer och traktorförare. Alla som levt och andats stadsluften medan vi vanliga Svenssons legat och sovit.
Nu är det Gammelstad Konditori och Café AB som driver stället på Stationsgatan – bakom Statoilmacken.
Mimmi Leonwall, 24, är kafébiträde och ser till att serva kunderna.
– Jag har jobbat här i snart två år, säger hon.
Vilka kunder har ni?
– Mest stammisar. Från stadshuset, Teliahuset och chaufförer.
Vad är mest populärt?
– Baguetter och personalfika som längder och wienerbröd.
Hur ser en typisk arbetsdag ut?
– Vi kommer hit och börjar göra mackor. Sedan kommer kunderna vid niofikat, mestadels traktorchaufförer. Sedan är det lunchen, tvåfikat och sedan är dagen slut.
jimmy.landstrom@norrbottensmedia.se