– Det är under kontroll kan man nog säga.
Vad har NordanSmak på gång just nu?– Nu har vi lite semester så vi går på lågfart och riktar främst in oss på turister från utlandet. De brukar hitta hit genom att turistinformationen tipsar om oss och genom att de söker på ”vegansk mat” på internet. Människor som är ute efter sån mat som vi riktar in oss på finner oss på ett eller annat sätt.
Hur är det att vara företagare i Luleå?– Vad ska man säga? Det är faktiskt en ständig kamp. Har man en restaurang här så är konkurrensen så hård, dessutom poppar det hela tiden upp nya företag. Jag tror att det är tack vare vår väldigt snäva profil, med ekologiska och veganska varor, som vi kunnat överleva över huvud taget.
Vad har ni för ambitioner med NordanSmak?– Att klara dagen och upprätthålla företagets inkomster. Vi tror att det är positivt med de sociala och de miljömässiga vinsterna, så fokus ligger till stor del där.
Har ni något speciellt på gång just nu?– Nej, vi går som sagt lite på lågfart. Allt är lite senare i år jämfört med tidigare, men i mitten av augusti väntas årets skördar komma in och då börjar vi sälja dem.
Ditt bästa tips för sommarens festmåltider?– Laga maten på ekologiska varor. Sen lite senare in på sommaren när det kommer lokalproducerat kan man köpa det också.