Veckans handlare: De har startat eget i Persön

De saknade en ventilationsfirma i Luleå för sämre byggkonstruktioner. Nu har kompisarna Robert och Christian startat eget på släktgården i Persön.

Veckans handlare. Christian Larsson (t.v) och Robert Hansson har startat Norrbottens Byggvaror för att sälja ventilerande byggvaror.

Veckans handlare. Christian Larsson (t.v) och Robert Hansson har startat Norrbottens Byggvaror för att sälja ventilerande byggvaror.

Foto: Privat

Luleå2017-08-26 07:00

Idén föddes i Stockholm när de hängde med en kompis på en visning bland byggen.

Och sedan har de gjort slag i sak.

– Det finns en massa offentliga byggnader och fritidshus som är felbyggda från 60- till tidigt 80-tal. Du kan få en anmärkning i konstruktionen med fukt som blir mögel och allt möjligt, säger entreprenören Robert Hansson.

– Det har uppmärksammats först på senare år eftersom att det tar lång tid innan det märks, fortsätter Hansson.

Den 1 juni startade de Norrbottens Byggvaror och har redan fått uppdrag åt Nåiden, Glenns bygg och ett 20-tal privatpersoner.

– Vi säljer byggvaror för fukt och mögelproblem. Vi hjälper även till med utbildning för byggnadsarbetare som ska lägga vårt system. Vi vill inte konkurrera med snickarna, men monterar ventilationen, säger Robert Hansson.

– Den stora skillnaden mellan oss och en vanlig brädfirma är att vi gör hela kedjan. Säljer, levererar, ger utbildning, monterar och testar ventilationen efteråt. Vi är certifierade testare också.

Kan ni jobba heltid med det här?

– Tanken är att försörja oss på det i framtiden, men vi måste börja någonstans. Just nu jobbar vi ungefär en heltid på två personer med det här. Vi har bland annat fått ett uppdrag på en förskola i Gammelstad där det sätts in ett ventilerande golv, säger Christian Larsson.

Målet?

– Tanken är att bägge två ska kunna göra det här på heltid, säger Christian.

Fakta

Namn: Christian Larsson.

Ålder: 31.

Bor: Persön.

Yrke: Säljare.

Namn: Robert Hansson.

Ålder: 31.

Bor: Persön.

Yrke: Säljare.

Aktuella: Nystartad firma, Norrbottens Byggvaror, i Persön sedan den 1 juni.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om