Vårshow med cheerleading

I början på maj åker föreningen Luleå Cheer & Dance Team till Borås för att tävla i SM i cheerleading.  Inför denna tävlingshöjdpunkt passade föreningen i lördags på att bjuda in till Vårshow och genrep där såväl tävlings- som träningslagen visade upp sina färdigheter.

VÅDLIGT BRA. Laget Stingers i god form inför SM.

VÅDLIGT BRA. Laget Stingers i god form inför SM.

Foto: Berndt Dimeus

LULEÅ2008-04-21 06:00
- Vi har cirka 75 aktiva i föreningen, berättade en av föräldrarna, Anna Wennberg-Modig, som också tillade att föreningen utökats med gruppen Ice Climbers från Piteå som kvalificerat sig för tävling för första gången.Avancerad akrobatik
Under showen visade de olika lagen vad de kan och det var avancerade saker som förevisades. Vådliga hopp och kast och byggen i formation. Att det ligger mycket teknik och träning bakom förstår man som åskådare.Förum Ice Climbers så hette lagen Bumblebees, som drabbades av skada dagen före showen och fick stuva om i sitt framförande, vidare Jackets, Stinger och även individuella framföranden gjordes av exempelvis Justina Kumpyte och Julia Löfgren. Luleå Cheer & Dance Team har vid tidigare SM stått sig mycket väl i konkurrensen med andra svenska cheerleadinglag. Både lagen Hunnybees och Bumblebees har vunnit SM tidigare.Årets tävling äger alltså rum i Borås den 3-4 maj.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om