Kukkolaforsen Turist& Konferens är en av de"drabbade" destinationerna:
– Vi har tappat lite i år och det är förstås värmen som är orsaken. Vi har noterat färre dagsbesök och färre besökare vid Sikfesten, säger turistentreprenören Martin Spolander.
– Men de som har kommit hit har ju dock fått njuta av 25 graders värme och ett vackert landskap konstaterar han.
På Teknikens Hus i Luleå har besökssiffran under sommaren 24 juni-18 augusti gått ned:
– Vi har haft 30 procent färre besökare i sommar jämflört med samma period i fjol berättar Helena Lilja chef för publika verksamheten.
– Badstranden har vunnit i år men så ska det ju vara. Vår utställning om dinosaurier i Planetariet har dock gått jättebra så den hoppas vi många ska hitta till i höst, säger Lilja.
Carla Peruzzaro på First Camp, campingen i Karlsvik, noterar:
– Det blev ingen rekordsommar i år. Det var för kallt i juni samtidigt har Nordnorge haft en riktigt bra sommar. I stort sett ligger vi på samma nivå som förra året när det gäller uthyrningen av stugor, medan det har varit något färre tältande turister än sommaren 2013, säger Peruzzaro.
I fjällvärlden är man nöjd. På Abisko Turiststation säger Helena Runeberg:
– Det har gått bra, en normalsommar. Vi har ju nyss haft tävlingen Fjällräven Classic med 2000 startande och funktionärer. Jag noterar just att det gick ett halvt ton souvaskött och 200 liter dressing med mera, säger platschefen Helena Runeberg.
På Pite havsband har man dragit en solig vinstlott.
– Fantastiskt. Jag har jobbat hela sommaren och gått en runda varje dag. Det har känts som att jag varit på ett chartermål, Pite Havsbad i sin bästa skrud, säger hotellchefen Carina Wiklund.
– Det här är en rekordsommar ur flera aspekter. Så många dagar med kanonväder och då räknar vi med att det under en enda dag rör sig 10.000 runt personer totalt på anläggningen. Det har varit oerhört många dagsbesökare. Vi har haft ett litet tapp när det gäller norrmän men det beror på att de själva haft en så fin sommar i Nordnorge. Vi lägger denna sommar till handlingarna med en god smak i munnen, säger Wiklund.