Värmande marknad i kylan

Hushållningssällskapet och Luleå & Co satsar på nya marknader. I helgen gick startskottet för en julmarknad med kvalitetsprodukter.
Plats: mitt på Storgatan vid Nytorget. Honung, rökt fisk, hemstickat, bröd och annat fanns till avsalu och köparna rann till trots en bitande kyla.

LULEÅ2005-12-19 06:30
Det gick förmodligen åt ganska ansenliga litrar av värmande glögg och kaffe och ?knallarna? var rejält påpälsade, men glada.<br>&nbsp;? Bra att marknaden får vara här mitt i stan bland allt folk, tyckte bland andra Gunnel Wikström, Luleå, som stickar vantar på fritiden och får genom att delta i marknaden en bra förevändning för att få träffa folk.<br>Stad i rörelse<br>Förr i tiden, långt tillbaka, tillverkades det mycket både på landsbygd och i staden. Att komma in och sälja sina alster var den tidens marknadsföring och utkomstmöjlighet. <br>Lite av den känslan vill Hushållningssällskapet och Luleå & Co återskapa genom att gemensamt bjuda till marknad. Om det blir en återkommande tradition det hade försäljarna i stånden ingen vetskap om.<br>&nbsp;? Det är mycket på gång i Luleå nu konstaterar ?vikarierande? knallen Karin Engström, Råneå, som säljer dottern Elisabeths goda skorpor bakade i Niemisel. Och det är nog bara att hålla med henne. Luleå är en stad som verkligen rör på sig<br>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om