Sockervadd är en sötsak som förekommer på de flesta festivaler och marknader och så även på Putte i parken där flera försäljningsvagnar hade påsar fyllda sockervadd hängandes utanför.
En av försäljarna var Ali Jafari, delägare i familjeföretaget Jafaris donuts.
Under torsdagen hade de sålt kring 250 av de stora påsarna och nästan lika många av de mindre.
– Det är när det är många barnfamiljer på området som det går åt mest, säger Ali Jafari.
Vad är grejen med sockervadd?
– Det är socker och arom, sött och gott helt enkelt.
Trots att sockervadd har fått en konkurrent i det spanska bakverket churros, som går att få med diverse söta tillbehör, hyser han ingen oro för att den fluffiga klassikern skulle försvinna.
– Sockervadd är kultur, ett måste när det är fest. Barn ska gå runt med sockervadd på festival.
Sockervadd behöver bara en ingrediens, strösocker, men kan smaksättas och färgas efter önskemål och tillverkas i en maskin som spinner sockret. Den moderna sockervaddsmaskinen uppfanns på slutet av 1800-talet av, tro det eller ej, en tandläkare.
På festivalområdet kom Lance Williamsson, 6, gående med sina morföräldrar, bärandes på en stor påse med sockervadd.
Vad är det bästa med sockervadd?
– Att det är så kladdigt och gott.
Kommer du att dela med dig till de andra?
– Mmm, svarar han och tittar på sin morfar, som skulle visa sig vara en riktig sockervaddsälskare.
– Jag hade gärna ätit av det men jag kan inte på grund av diabetes. Tur för honom och otur för mig, säger Hans Pettersson och skrattar.