Upprörda föräldrar på Radiomasten

Offerkänsla, oro och upprördhet över beslutsprocessen kring Radiomastens förskola och dagens beslut om att den ska läggas ned.
I onsdags kväll samlades föräldrar till förskolans 70 barn och ställde bland annat Barn- och utbildningsnämndens ordförande Ingrid Norberg mot väggen.

LULEÅ2007-01-25 06:00
- Det var mycket upprörda känslor på mötet, berättar en av föräldrarna efter mötet, Stefan Bergdahl. Han har två barn på förskolan, en 1,5-åring och en femåring.
- Vi kom in på en kant i den här processen först i november och det känns inte bra. På de andra skolorna som varit på tapeten har man varit med i diskussionerna men vi körs över. Det är så vi upplever det, säger Bergdahl.

Skeptisk till besparing
Föräldrarna har också känslan av att politikerna inte vågade stå emot de krafter som talade för att ha kvar de nedläggninghotade Munkebergsskolan och Kyrkbyskolan.
- I stället offras vi, säger Stefan Bergdahl som också liksom den övriga föräldragruppen ställde sig mycket skeptisk till den sagda besparingen på 1,4 miljoner om året.
- I rapporten kan vi när vi räknar samman bara se att det handlar om runt en miljon. Men då vi frågade på mötet om detta fick vi bara passningar till svar, ungefär som att det handlade om marginalsummor. Resonerar man så så kan man ju i förlängningen undra hur väl underbyggt materialet är i övrigt, menar Stefan Bergdahl och övriga föräldrar.

Vill inte tro på nedläggning
Att BUN, som tar beslut om Radiomastens förskolas öde i dag, torsdag, ska drista sig till att slå sönder en väl fungerande förskola, vill inte Bergdahl och övriga föräldrar tro.
- Har en fungerande verksamhet något värde? Tittar man verkligen bara på ekonomin? Tar man alls någon hänsyn till barnen, har man något barnperspektiv när man vill splittra upp 70 barn med oron för hur verksamheten kommer att se ut fram till en eventuell nedläggning hösten 2008, undrar Stefan Bergdahl.

Hinner inte med aktion
Att många föräldrar kommer att ta beslut som innebär att avdelningar kommer att "lägga ned sig själva" befarar han.
Inför dagens beslut hinner inte föräldragruppen med någon aktion. Men man kommer att resonera vidare efter beslutet i hopp om att kunna få politikerna på andra tankar. Man vill absolut inte se loppet som kört.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om