Ungt par tar över kafé i före detta Åhlénshuset

Klädbutiken Hanzens i före detta Åhlénshuset får ett nytt kafé från december månad. Och det finns storslagna planer med uteservering inomhus.

Stängt. Trend Café med utsikt över Storgatan fick stänga redan efter 17 månader på grund av för dålig omsättning.

Stängt. Trend Café med utsikt över Storgatan fick stänga redan efter 17 månader på grund av för dålig omsättning.

Foto: Jimmy Landström

Luleå2017-10-24 16:59

Trend Café överlevde bara 17 månader i före detta Åhlénshuset som klädbutiken Hanzens tog över våren 2016.

Nu har en ny hyresgäst gjort klart med att ta över lokalytan på våning två med utsikt mot Storgatan.

Det handlar om restaurangparet Isabella, 28, och Andreas Wallsten, 32, som länge funderat på att starta eget och nu gör slag i sak.

Båda har en lång bakgrund inom restaurangverksamheten och Andreas har jobbat som kock på Hemmagastronomi, CG:s och nu senast Elite Hotel i Luleå.

Och de har storslagna planer för det nya kaféet i Hanzens.

– Det här ska bli väldigt kul. Vi har pratat länge om att öppna ett kafé som är en kombination med lättare lunch och serveringsrättigheter för öl och vin, säger Andreas Wallsten till Norrbottens Affärer.

– Vi vill även öppna upp glasfönstren mot Storgatan och Handelsbanken så gästerna kan ha en uteservering, men ändå sitta inomhus.

Planen är att öppna till julruschen den 12 december. Just nu målas lokalen och de får även hjälp av Hanzens med inredning.

– Vi använder oss av våra leverantörer som blir en del av kafédelen. Vi tycker att det är viktigt att vi får igång den och det ska bli jätteroligt med ett ungt par som vill köra, säger Kristina Larsson, delägare i Hanzens.

– Vi känner oss själva väldigt engagerade i det här och det ska bli bättre skyltning den här gången. Vi har lärt oss av misstagen att Trend kanske inte syntes från gatan. Det var många som inte kände till att vi hade en kaféverksamhet i huset, fortsätter Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!