UF-företaget är räddarna i nöden

Om du råkar i nöd på resan så kan det i framtiden vara ett företag sprunget ur den ideella föreningen Ung Företagsamhet som blir din hjälp!
I tisdags invigdes Våga vara egen-mässan i Luleå och här fanns en fyrklöver tjejer från Piteå som utvecklat och säljer en bra-ha-folder för de som ska ut och resa.

LULEÅ2006-03-29 06:30
Över 250 gymnasieungdomar från hela länet fördelade på cirka 60 företag fanns med vid mässan som avslutas i dag. Ett bra sätt att få visa sin företagsamhet och en chans att vinna fina priser tyckte ungdomarna.<br>Det är i år första gången som Luleå är värdkommun för den regionala mässan. <br>Bok för resenärer<br>Ung företagsamhet i Norrbotten har till uppgift att informera elever och näringsliv med flera, och att initiera nya UF-företag, arrangera mässor som den nu pågående, med mera. Och eleverna som under sina utbildningar driver nästan riktiga företag blir förhoppningsvis företagsamma i att skaffa jobb eller egna företag. <br>Att det finns ungdomar med många idéer visar mässan klart. Här lanserades allt ifrån en ny vit chokladdryck, blöjhållare, styrhöjare till skotern och så en matnyttig liten bok för den som ska eller är ute och reser. Ett gäng tjejer från samhällsprogrammets ekonomiska inriktning på Strömbackaskolan i Piteå stod för denna innovation.<br>&nbsp;?Vi har väl inte sålt så mycket av den än men vi får väl se hur det kommer att gå, säger Annelie, Tina, Elin och Josefin som alla går tredje och sista året. <br>Hur de kom fram till idén? Jo de var lite inne på resetemat.<br>Resa till Schweiz<br>&nbsp;? Vi pratade om att fara ut och resa ?men vad skulle det bli av det?? resonerade vi. Så kom vi fram till att det skulle vara bra med en broschyr med tips som kan vara praktiskt när man ska ut och resa eller Är ute och reser, säger tjejerna som hade skapat sig en konstfull monter med strandmotiv, solstol och starka lampor. Riktig söderhavskänsla alltså. <br>Tjejerna hade också varit med i en tävling under dagen.<br>&nbsp;? Vi hoppas på att vinna förklarade den innovativa fyrklövern. Och priserna, ja det handlar då om utmärkelsen Bästa UF-företag för vilket Stockholm väntar eller kanske till och med en tripp till Schweiz. I dag onsdag koras vinnarföretaget. <br>I vart fall så invigdes alltså den regionala mässan på tisdagen högtidligen av landshövding P-O Eriksson och Luleå kommuns utvecklingschef Jörgen Eriksson. Och konferencier för det hela var kändisen Peter Siepen. <br>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om