Den nya rondellen har berikats med nya skyltar och det har inte snålats in. På fyra ställen sitter det till och med dubbla skyltar som visar att det är ett övergångsställe, en på herr Gårman och en på fru Gårman.
Det skapar visserligen en tydlighet om att både män och kvinnor är välkomna att gå över vägen men kan möjligen anses vara något övertydligt.
– Ja, extremt tydligt (skratt), säger Jimmy Bergkvist, trafikingenjör vid Stadsbyggnadsförvaltningen i Luleå.
– Jag har inte sett det själv men det borde inte vara så. Det ska vara antingen eller. Det låter som att någonting blivit fel, den ena borde vara en cykelöverfartsskylt.
Just så ser det ut så på andra sidan stolpen. Antingen är det då herr eller fru Gårman som sitter monterad överst och en cyklist, kön okänt men misstänkt lik en cyklande herr Gårman, sitter fast undertill.
Tidigare har skylten som visar på övergångsställe alltid haft siluetten av en man och därför togs en kvinnlig variant fram, fru Gårman. I dag sitter det ett antal fru Gårman uppsatta i Luleå, exempelvis finns flera vid de övergångsställen som finns vid Kulturens Hus-rondellen.
– Vi springer inte runt och byter alla skyltar men vi brukar tänka på det när vi bygger något nytt, säger Jimmy Bergkvist.
Den som vill bevittna den jämställda skyltningen får kanske skynda sig. Det finns risk att skyltarna plockas ner inom kort och Luleåborna får klara sig med endast en skylt.
– Jag ska ta det med entreprenören, säger Jimmy Bergkvist.