Två till sjukhus efter olyckan på E4 – båda lindrigt skadade

En trafikolycka med flera fordon inblandade inträffade i södergående körfält på E4 söder om Luleå under torsdagen. Två personer har förts till sjukhus med ambulans från olycksplatsen.

Flertalet ambulanser är på olycksplatsen.

Flertalet ambulanser är på olycksplatsen.

Foto: Carolina Bengtsson

Luleå2024-07-25 12:46

Klockan 12.23 inkom larm om en trafikolycka på E4 i Luleå mellan Hemberget och Mjösundet i höjd med Rosviksbodarna. Södergående körfält var helt avstängt under räddningsarbetet och norrgående släpptes på i begränsad hastighet. 

– Det är två personbilar och ett släp inblandat, den ena bilen ska ha åkt in i mitträcket och den andra av vägen, säger operatör på räddningstjänstens inre befäl. 

undefined
Trafikolycka E4 Luleå.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Enligt uppgifter från inringaren ska fyra personer ha varit inblandade.

– Två personer har förts till sjukhus med ambulans, säger operatör på räddningstjänstens inre befäl. 

Vid 14.20-tiden hade bilen i mitträcket och släpet bärgats från platsen och räddningstjänsten kunde släppa på trafiken i begränsad fart. Klockan 15.30 rapporterar vår medarbetare som befinner sig på plats att det ännu är långa bilköer i södergående riktning.

En man och en kvinna, båda i 60-årsåldern, uppges ha fått lindriga skador från olyckan, där mannen nu vårdas på vårdavdelning, och kvinnan har kunnat lämna sjukhuset och får vård i hemmet/öppenvård.                                                                                                                                                                                             

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!