Två kockar från länet till till Årets kock-semifinal
"Taggad till max!" Så beskriver Simon Laiti sig själv inför semifinalen i tävlingen Årets kock i Grythyttan den 25 oktober. På fredagseftermiddagen stod det klart att Simon Laiti för andra året i rad kvalificerat sig till semifinalen i den välkända kocktävlingen.
Men själv är han fast besluten på att vinna och ta hem titeln den här gången. Han håller med om att det är svårt att ta hem titeln redan på första försöket, som förra året när han var rookie och nybörjare.- Men nu har jag erfarenhet och vet hur jag ska lägga upp det, tycker han.- Nu djäklar är det bara full fart som gäller.För att kvalificera sig till semifinalerna fick Simon Laiti och Runar Thor Larsen, liksom de övriga 110 tävlande, komponera en maträtt med gös och savoykål som två av ingredienserna. Gösrulle med Savoy och hollandaise-sås lagare piteåbon Runar Thor Larsen och Simon Laiti "kokade ihop", om uttrycket tillåts, en halstrad gösterrin med kålsky på havskräfta tillsamman med mandelpotatis galette smaksatt med krutrökost.Starkt startfält
Simon Laiti konstaterar att startfältet i semifinalerna till Årets kock-tävlingen är fyllt med gamla bekanta, före detta arbetskamrater och vänner. - Det är ett starkt startfält, konstaterar han och nämner i första hand Tom Sjöstedt.Själv har Simon Laiti lämnat kockandet på gourmetkrogen Kattilakoski gastronomi och satsar nu på verksamheten Hemmagastronomi. Det hela handlar om konceptet "Rent a chef", det vill säga "Hyr en kock". Du ska kunna hyra mästerkocken Simon Laiti själv till din egen fest i ditt eget hem. Laiti kommer hem till dig med råvaror och står för matlagningen i köket, medan du tar hand om dina gäster.Matstudior
- Det här är helt nytt norr om Stockholm, säger Simon Laiti.Dessutom tänker han sig att ordna matstudior med privata och företag, där gästerna ska vara med och laga maten, äta maten och prata om maten med kocken själv.Det händer en hel del runt den Luleåbördiga kocken. Med början i Grythyttan den 25 oktober, då han ska ta sig vidare till finalen i Årets kock i Stockholm i början av nästa år.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!