TV: Viva Espana!

I veckans avsnitt av 24Norrbottens populära serie "I Simons panna" kan du njuta av spanska läckerheter.

Luleå2012-01-27 11:00

Videon är inte längre tillgänglig

Vår tv-kock Simon Laiti har under hösten 2011 genomfört en gastronomisk resa i Spanien. Resultatet kommer att visas under vintern på Kuriren.nu och i  24Norrbotten.
Under ett besök i Sevilla stegade Simon Laiti tillsammans med hans kameraman in på Cinco Jotas restaurang. Där serverades två rätter med deras omtalade iberiska skinka. Simon får hjälp av restaurangens köksmästare och hans kollega som för övrigt båda heter Rafael.

Iberisk gris med 36 månaders lufttorkad skinka
800 g iberisk gris styckdetalj
100 g 36 månaders lufttorkad skinka

GÖR SÅ HÄR: Temperera köttet innan stekning, salta och peppra på båda sidor, bryn köttet i stekpanna till fin färg. Stek till en innertemperatur av 65 grader. Den iberiska grisen kan hålla lägre innertemperatur, ca 55 grader enligt Cinco Jotas.

Cinco Jotas 36 månaders lufttorkad iberisk skinka med pommes frites samt pocherat ägg

100 g 36 månaders iberisk skinka
3 st bakpotatisar
8 st ägg

GÖR SÅ HÄR: Skär pommes frites av bakpotatisen. Fritera i 190-gradig olja. VIKTIGT! Var noga, använd termometer samt lock för att kväva eld om det skulle uppstå! Värm en stekpanna med rikligt med olivolja. Knäck i äggen och pochera i olja ca 3 minuter. Lyft upp äggen försiktigt, servera med skivad lufttorkad skinka från Cinco Jotas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!