TV: Med en doft av hav

24Norrbottens matkonstnär Simon Laiti fortsätter att botanisera bland spanska läckerbitar. I veckans avsnitt bjuder han på några av havets många skatter.

Foto:

Luleå2011-11-25 11:00

Videon är inte längre tillgänglig

I en serie program kommer Simon Laiti bjuda på tips och recept från Spanien. Veckans avsnitt är inspelat i ett av tornen i slottet Canena.
I den spanska skymningen förbereder Simon Lahti en härlig måltid bestående av blåmusslor.
Som en extra krydda använder han husets egen olivolja och skapar en buljong som doftar rakt genom tv-rutan. Självklart ackompanjeras hans matlagning där i södern av äkta spansk flamenco.
Receptet till veckans rätt hittar du som vanligt till höger.

Blåmusslor med myntabuljong

4 port

2 kg blåmusslor

1 st liten färsk ingefära

1 pkt sockerärtor

4 st schalottenlökar

4 st klyftor vitlök

skal från 1 citron

1 knippe färsk mynta

Tvätta musslorna i kallt vatten, tag bort dem som inte stänger sig när man knackar på musslan finhacka lök och ingefära.

Finstrimla sockerärtor

Fräs detta med god kallpressad olivolja och citronskal.

Tillsätt tvättade blåmusslor och ev, vitt vin 5 dl koka i 5 min med lock på servera musslorna i en djup tallrik och häll den goda buljongen över plockade myntablad som får dra åt sig och släppa myntasmak servera buljongen till musslorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!