Tuff kritik mot Luleå Hockey

Tidigare: En stämningshöjare full av rockmusik, eld och bomber. I dag: Osynkat, platt och rent av dåligt. Luleå Hockeys usla matcharrangemang väcker känslor - även hos klubbdirektören Hans Chrunak. - Det "fejdar" ut i nån slags jävla begravningsstämning, säger han.<BR><STRONG><A href="http://www.kuriren.nu/ForumRedir.asp?ArticleID=1297479&CategoryID=2769&ArticleOutputTemplateID=125&ArticleStateID=2&ParentID=">Debatt: Tyck till om Luleås matcharrangemang här.</A></STRONG>

LULEÅ2006-09-27 06:00
Luleå Hockeys klubbdirektör går rakt på sak när Norrbottens-Kuriren når honom.
- Det har ju inte varit bra, så enkelt är det. Vi jobbade i somras med ett helt nytt intro och det var ju då kopplat till att en mängd olika beslut skulle tas, allt i från finansiärer till tillverkare. Den processen drog ut på tiden, säger Hans Chrunak.
Efter landslagsuppehållet i november är det meningen att Luleå Hockey ska landsätta det nya konceptet berättar Chrunak. Tills dess får publiken hålla till godo med det som bjuds.
I de två första matcherna en riktigt usel underhållning.
- Det är bara att konstatera att så blev det och då fick vi fortsätta med björnen och lite olika korrigeringar. Men det mesta har inte blivit bra tycker jag.
De som har besökt Coop Arena i Luleå Hockeys två första matcher håller nog med Chrunak på den punkten. Rockmusiken är som bortblåst och spelarna skrinnar ut från ett björngap som i dag är en gäspning. Med mera.

Förkyld björn
Luleå Hockeys klubbdirektör konstaterar att arrangemanget i dag inte är högklassigt.
- Man trycker på fel knapp, det blir ljust när det ska vara mörkt och björnen har fått förkylning och han sprutar inte. Ja, många sådana detaljer, säger Hans Chrunak som förstår om åskådarna hittills är besviken på vad som bjuds.
- Det är vi också.
Borde inte du som klubbdirektör kunna ta tag i det här? Folket betalar ju dyra biljetter för att se hockey och så är arrangemanget så platt.
- Det gör jag också. Men jag kan inte rent fysiskt sitta och göra det vi har köpt in genom olika tekniska firmor. Då blir det ju fel.
Tycker du att publiken får valuta för pengarna?
- Alltså, nu är det ju så att man betalar mest för att få se hockey - och det är ju tveksamt det också, som det var i går (läs i måndags). Självklart så ska arrangemanget också vara bra och vi jobbar på att vi ska rätta till det.
Chrunak berättar att de flesta av besluten togs efter synpunkter från fansen. Att Isidor framöver bara finns i Coop Arena på lördagar är just ett sådant.
- En miljon synpunkter förra säsongen handlade om hur irriterande det var att ha honom på isen. Och nu så saknar man honom.

"Begravningsstämning"
Nationalsången är en annan del i matcharrangemanget som Luleå Hockey har förändrat.
Till det sämre enligt många.
Förändringen beror till viss del på att Luleå Hockey under fjolårssäsongen fick ta emot kritik angående just nationalsången som tidigare levererades live berättar Chrunak.
- Sedan kan man tycka att den instrumentala versionen vi har är långt ifrån den bästa som finns.
Vad tycker du måste göras nu då?
- Det börjar ju hyfsat bra med den här "Eye of the tiger" men sedan "fejdar" det ut i nån slag jävla begravningsstämning. Vi måste se till att musiken är bättre och fixa till så att presentationen blir vassare. Sedan är det inte så mycket vi kan förändra i det.
Vågar du lova att publiken får bättre underhållning nästa gång?
- Det är klart att jag inte kan lova det när det inte är jag som trycker på knapparna. Bara en sådan sak att man hade kopplat den där jävla björnen fel, så att den varken small eller sprutade någonting.
- Men det är klart som fan att vi jobbar för högtryck för att rätta till det här.
Blir det fest i Coop Arena i framtiden?
- Ja, det blir det. Både på isen och runt omkring.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om