Tredje kokboken med Qvinnokören
Man kan utgå ifrån att det är ganska "körigt" i köket när Qvinnokören Lapponica lagar sin favoritmat. Men med musik går allt och nu har de gjort det igen! Alltså kommit ut med sin tredje kokbok. Första boken handlade om kakor. Härliga pajer blev tvåa och nu har boken med förättsrecept landat på körens repertoar.
- Det var faktiskt vår publik som fick bestämma ämnet för den. Vi frågade dom vid ett tillfälle på Ebeneser och de svarade förrätt, berättar Irene Perdahl.
Den lilla egenheten att kläcka läckra recept och skapa matböcker samtidigt som man övar och bjuder på skön körsång är dom ganska ensamma om. Men de har alltid blivit mycket uppmärksammade, ända ned i Skåne och även i Norge, och pajboken har till exempel fått tryckas om ett par gånger när inte upplagan räckt till.
Uppskattad kakbok
Funderingar finns på att göra nytryck även av den uppskattade kakboken men då i omarbetad form eftersom tyvärr fyra av körens medlemmar avlidit.
Redan nu pågår diskussioner om vad bok nummer fyra, för en sådan kommer, ska ha för tema.
- Ja vi funderar på saken men det kan ju ta sin tid, det är inte så bara att göra en bok det är en hel del jobb bakom, påpekar körledaren. Men utan uppslag är man definitivt inte.
- Näheej, det finns mycket man skulle kunna satsa på, bra snabbmat, goda middagsrecept, julgodis, oj, nej vi är inte utan idéer, säger Irene Perdahl.
Att trycka är ju inte heller gratis. Men kostnaderna bär dessa matintresserade musikaliska Qvinnor själva.
- Vi drar in pengar via medlemsavgifter och från konserter med mera, säger Irene Perdahl som framhåller att detta är befrämjande för den goda sammanhållningen i den stora kören.
Två gästkockar
I föreliggande utgåva har man denna gången tagit in två gästkockar. Det är EU-parlamentarikern Eva Hedkvist Petersen som deltager i boken med "Tinas varma getosttoast med färska fikon. Och skönsjungande Katarina Fallholm som lockar med "Hors? Deuvre á la Fallholm.
När bok nummer fyra kan bli verklighet står ännu så länge i stjärnorna. Kanske rådfrågar man publiken om lämpligt tema ännu en gång, vem vet. Och frågar någon undertecknad så varför inte lite julgodis...
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!