Trafikkaos vid infarten till Luleå: "Stod helt stilla"

Rondellbygget vid södra brofästet av Gäddviksbron skapade trafikkaos i morgonrusningen på torsdagen. "Stod helt stilla i tio minuter."

Det råder just nu trafikkaos vid den södra infarten till Luleå.

Det råder just nu trafikkaos vid den södra infarten till Luleå.

Foto: Läsarbild

Luleå2022-08-18 08:08

Köerna ringlade sig långa vid infarten in mot Luleå vid Gäddviksbron. Det fanns också uppgifter på att de portabla trafiksignalerna inte fungerade, vilket kunde vara upprinnelsen till kaoset.

En av flera läsare, som var kontakt med redaktionen på morgonen, konstaterade följande:

– Ibland rullar det på ganska bra i korsningen. Men på morgon stod det helt stilla vid södra infarten i omkring tio minuter. Samtidigt var det inget kontinuerligt trafikflöde från Bergnäset. Detta får en att tro att rörelsesensorerna i trafikljusen är ur funktion och att de är tidsinställda.

Gun-Marie Mårtensson, projektledare för vägbygget:

– Jag har pratat med entreprenören nu och dom säger att dom fungerar, att det inte är några problem. I går hade de ett problem med ett ljus som inte fungerade, säger Gun-Marie Mårtensson som sedan förklarade att trafiksignalerna fungerade med hjälp av radar.

– De släpper igenom där det kommer som mest trafik. Men det brukar inte vara allt för lång väntetid ändå.

Hon var i kontakt med entreprenören efter tio på torsdagsförmiddagen, och då flöt trafiken på utan några störningar.

– Det enda problemet de har är att folk smiter även när det har hunnit bli rött. Man tror att man ska hinna passera, säger Gun-Marie Mårtensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!