Duon Tobias Lindfors och hotellbranschmannen Kristofer Lundström driver nu sex hotell. Frågan är om det blir ett sjunde.
– Vi har ambitionen att vara ledande och kommer det upp en möjlighet som gör oss större så ser vi över det. Det ska vara rätt produkter. I det här fallet så är det ju Dundrets framtid man ska titta på, hur Dundret kan utvecklas. Vi har redan en fjällanläggning, Hemavan. Behöver vi en till, och passar de ihop? Till viss del är det ju olika publik. Vi har inte bestämt oss om vi ska gå vidare i förhandling om Dundret. Jag och Kristoffer ska träffas och diskutera det här, säger Tobias Lindfors.
Konkursförvaltaren, som hastigt byttes till Lars Nylund, advokatbyrån Fylgia, har alltså fått en propå från Pite havsbad Group, dit Lindfors och Lundströms hotellanläggningar hör.
Förvaltaren ska sälja Dundret, och då också söka en bra framtidslösning, men inte minst borgenärernas (långivarnas) intressen spelar in.
Om Pite havsbad Group avstår, eller inte kommer på tal, så kan hotellgruppen satsa på Hemavan istället, resonerar Tobias Lindfors.
De hotell som ingår i Tobias Lindfors och Kristofer Lundströms grupp är Laponia, i Arvidsjaur, Nordkalotten, i Luleå, Pite havsbad, Hemavan, i Västerbottensfjällen, samt två hotell i Skellefteå, nämligen Stadshotellet och Malmia. De flesta anläggningar togs över via uppgörelse med Hilding Holmqvist.
Ett par av anläggningarna nyttjas del av året som asylboende och i något fall som studentboende.
Känt sedan tidigare är att släkten Gunnarstedt, lika med ägarna till Kåbdalis skidanläggning, visar intresse för Dundret.
Till Peter Aasa, hotellbranschman i Gällivare, har vi ställt frågan om han har intresse av Dundret, ensam eller i grupp.
– Jag har inga kommenterar, säger Aasa.
Norrskenet, som fanns med bland ägarna innan konkursen, har sagt sig intresserat av förnyat engagemang.