Föräldraworkshops ska ge föräldrarna en insyn i elevernas vardag i skolan, och lektionerna hålls före eller efter lunch under tre veckors tid.
– De är med och jobbar, inte bara iakttar utan de jobbar och ser vad vi gör i skolan idag. Och det är ju jätteroligt att de kommer hit, säger läraren Henrik Pantzare.
Dagens elever använder sig alltmer av digitala verktyg i inlärningen, och i onsdagens workshop är det programmering på schemat - ett ämne som föräldrarna knappast hade själva i mellanstadiet.
– Det känns ganska bra. Det var lite klurigt, men ganska roligt. Det är ju lite annorlunda än när jag gick skolan, säger föräldern Maria Strömbäck som sitter framför en bärbar dator i klassrummet.
Dottern Molly som sitter bredvid säger att de hållit på ganska länge med programmering i skolan.
– Man lägger en massa koder, och sedan lägger man ihop det så att figuren gör grejer, säger Molly Strömbäck.
Föräldraworkshops anordnades för första gången på skolan för 5-6 år sedan. Projektet föll sedan i glömska, men många av de elever som gick mellanstadiet då har yngre syskon som började efterlysa workshops igen. Så i år hålls de för första gången på länge.
– Många har ju förutfattade meningar om hur skolan är. Men får man verkligen vara med på en lektion så ser man att det är lite skillnad från när man själv gick i skolan, säger Henrik Pantzare.