42 företag på nätverksträff om rekrytering

Under lunchträffen berättade Nordisk kompetens om sitt upplägg inom kompetensförsörjningen, allt ifrån rekrytering till snabbspår för arbetskraftsinvandring.
Under lunchträffen berättade Nordisk kompetens om sitt upplägg inom kompetensförsörjningen, allt ifrån rekrytering till snabbspår för arbetskraftsinvandring.

En företagsträff med kompetensförsörjning i fokus arrangerades i oktober av Close och Nordisk kompetens. Under lunchträffen samlades 42 företag i Scandics lokaler i Luleå.

Luleå 22 november 2022 12:00

Chefsnätverket Close finns på ett antal platser i Sverige och Mariam Al-Zamami, vd för Nordisk kompetens ab och ledamot i Svenskt näringslivs SME-kommitté, tog initiativet att starta upp det i Luleå för fem år sedan.

– Jag tyckte det skulle vara roligt att starta ett chefsnätverk i Norrbotten. Jag ringde till vd:n för Close och sedan åkte jag och en kollega ner till Stockholm. Efter det startade vi upp här uppe. Nu är ungefär 120 vd:ar och chefer med i nätverket i Luleå, säger hon.

Med anledning av rekryteringsbehoven i Norrbotten höll Close och Nordisk kompetens en lunchträff i slutet av oktober med 42 företag i Scandics lokaler i Luleå. Nordisk kompetens berättade om sitt upplägg inom kompetensförsörjningen, allt ifrån rekrytering till snabbspår för arbetskraftsinvandring.

– Vi har identifierat behoven och var vi kan finna kompetens som vill arbeta, leva och bo i norra Sverige.

Nordisk Kompetens finns också i Finland och Frankrike. Så småningom kommer de öppna också i Norge, Storbritannien, Italien, Indien och USA, berättar Mariam Al-Zamami.

– Det handlar ofta om platser med anknytning till universitet. Där finns det människor som gärna vill flytta till norra Sverige. Syftet är att finna spetskompetenser inom den gröna omställningen i Norrbotten och samtidigt se långsiktigt och hållbart och fylla på med kompetens så det inte uppstår konkurrens mellan alla företag som behöver växa, säger hon och fortsätter:

– Vi vill undvika fly-in fly-out-syndromet som ofta uppkommer när en region växer snabbt. Nordisk Kompetens har samarbete med företaget Move to Sweden som arbetar för att underlätta arbetskraftsinvandring, att hjälpa företag att etablera sig och få personnummer, ordna bankkonto och liknande. Samtalen och återkopplingen vi fått visar att vi är på rätt spår och fortsätter att satsa på dessa tjänster och att växa utomlands.

Nordisk kompetens

Nordisk kompetens är en fullserviceleverantör av kompetensförsörjning och arbetsmarknadsrelaterade tjänster. Företaget startade 2014 och har i dag kontor på 30 orter i Sverige och har även etablerat sig utomlands i flera länder. Deras affärsidé är att leverera kundanpassade och kvalitésäkrade tjänster inom kompetensförsörjning och sedan fem år är de samarbetspartner för Close chefsnätverket i Norrbotten. Chefsnätverket Close i Sverige har totalt 2 000 vd:ar och chefer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa