Sveriges största jämställdhetskonferens till Luleå

Luleå kommun har fått äran att arrangera Forum jämställdhet 2019.

Luleå står värd för Sveriges största jämställdhetskonferens –  Forum jämställdhet 2019.

Luleå står värd för Sveriges största jämställdhetskonferens – Forum jämställdhet 2019.

Foto: Pär Bäckström

Luleå2017-06-22 13:38

Konferensen, som är den största i sitt slag i Sverige, har cirka tusen deltagare och kommer att arrangeras i februari. Den riktar in sig till chefer, förtroendevalda och experter i offentlig och privat sektor.

– Att Luleå får möjlighet att arrangera konferensen är ett kvitto på att vi har ett bra jämställdhetsarbete i kommunen. Det här är ett utmärkt tillfälle att höja kunskapsnivån ytterligare, säger kommunalråd Yvonne Stålnacke i ett pressmeddelande.

Tanken med den årliga konferensen är att höja kunskapsnivån inom jämställdhetsintegrering, sprida goda exempel och att utbyta erfarenheter. Omkring 100 talare medverkar däribland många ministrar, forskare, experter och praktiker.

– Det här är stort och viktigt för Luleå och för hela regionen. Nu ska vi i bred samverkan planera för riktigt bra jämställdhetsdagar, säger kommundirektör Mikael Lekfalk.

Luleå kommun har tagit tydliga och ambitiösa beslut om jämställdhetsintegrering. 2013 undertecknade samtliga 14 kommuner i Norrbotten CEMR deklarationen, vilket är unikt för ett län i Sverige. 2015 antogs Luleå kommuns strategi för jämställdhetintegrering. 2017 deltar Luleå i SKL:s projekt Modellkommuner, för erfarenhetsutbyte med andra kommuner för att införliva ett hållbart jämställdhetsperspektiv i kommunens styr- och ledningsprocesser.

Källa: Luleå kommun

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om