– Jag har drivit Sushibar i tio år, det här är en utveckling av konceptet, säger Anders Hellman till Kuriren.
Drive-in är en välkänd företeelse när det gäller hamburgerrestauranger, inte minst på Storheden. Anders Hellman berättar att han tillsammans med Vittjärvshus tagit fram ett koncept för en sushi drive-in. Restaurangen, som bara kommer att ha plats för cirka 15 sittande matgäster kommer att placeras till höger om Systembolaget och Dressman XXL. Byggnaden ska monteras upp på plats när väl markarbetena är klara.
Passar drive-in konceptet för sushi?
– Jag tror det passar bättre för sushi än för hamburgare, därför att sushi behöver du inte äta direkt när den är varm som du gör med hamburgare, säger Anders Hellman.
För att eliminera kötiderna för de bilburna matgästerna tänker han lansera ett beställningssystem där kunden får ett sms när maten är klar för avhämtning. I slutet av november beräknas restaurangen öppna luckan för de första matgästerna.