Surströmmingpanelen 2023

Årets testpanel består av några av Hindersöns rutinerade surströmmingsätare. Samtliga stora anhängare av den eftertraktade fiskdelikatessen.

Linnéa Vårberg.

Linnéa Vårberg.

Foto: Petra Älvstrand

Luleå2023-08-17 05:00
undefined
Karin Sundström

Karin Sundström
Ålder: 77
Hur ofta äter du surströmming: Fyra gånger per år.
Första gången du åt: Tonåring.
Viktigaste tillbehöret: Lök och potatis.

Dricker helst till: Svagdricka.

undefined
Håkan Vårberg.

Håkan Vårberg
Ålder: 60
Hur ofta äter du surströmming: Fem, sex gånger per år.
Första gången du åt: Många år sedan och då smakade det bedrövligt. Nu älskar jag det.
Viktigaste tillbehöret: Crème fraiche, tomat, lök och potatis.

Dricker helst till: Öl och snaps.

undefined
Gunvor Lindblom.

Gunvor Lindblom
Ålder: 63
Hur ofta äter du surströmming: Två, tre gånger per år.
Första gången du åt: 1985.
Viktigaste tillbehöret: Tunnbröd och potatis.

Dricker helst till: Öl.

undefined
Runo Sundström.

Runo Sundström
Ålder: 82
Hur ofta äter du surströmming: Fyra gånger per år.
Första gången du åt: 60-talet.
Viktigaste tillbehöret: Lök, tunnbröd, potatis, smör, öl och snaps.

Dricker helst till: Öl och snaps.

undefined
Sven-Ulf Isaksson.

Sven-Ulf Isaksson
Ålder: 72
Hur ofta äter du surströmming: Cirka fyra gånger per år.
Första gången du åt: 1954.
Viktigaste tillbehöret: Potatis, lök och tunnbröd.

Dricker helst till: Öl

undefined
Kjell Eriksson.

Kjell Eriksson
Ålder: 76
Hur ofta äter du surströmming: Fyra gånger per år.
Första gången du åt: 1968
Viktigaste tillbehöret: Lök.

Dricker helst till: Öl och snaps.

undefined
Linnéa Vårberg.

Linnéa Vårberg
Ålder: 67
Hur ofta äter du surströmming: Fem, sex gånger per år.
Första gången du åt: Tonåring.
Viktigaste tillbehöret: Lök, tomater, crème fraiche, potatis och tunnbröd.

Dricker helst till: Öl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!