Strand Galleria tappar ytterligare en handlare

Under fredagen meddelade fastighetsägaren Diös att Cubus tar över Vilas gamla lokaler i Smedjan Galleria. Det innebär att Strand Galleria tappar ytterligare en handlare.

Foto: Per Öbom

Luleå2017-09-08 14:25

För ett par veckor sedan kunde Norrbottens Affärer avslöja att Gant valt att avsluta sin verksamhet i Strand Galleria, medan Mix Mode har gått i konkurs. Waynes Coffees framtid har också den varit osäker eftersom att den tidigare franschisetagaren Carina Lindblom valt att gå över som restaurangchef i Bryggeriets nya restaurang.

Men på Diös fastigheter är man inte orolig över det som kan uppfattas som en massflykt från Strand Galleria.

– Vi är på väg mot en lösning med Waynes Coffee. När det kommer till Cubus var det en initierad flytt och överenskommelse, det finns en tanke med det. Sedan kan man alltid fundera över tidsaspekten och hur fort vi gör det, det ska man inte sticka under stol med. Över tid kommer Strand Galleria att bli en frisk och välmående handelsplats. Vi har ju även nyetableringar, exempelvis Rituals som nyligen flyttade in, säger Gabriel Larsson, chef retail, Diös Fastigheter

Så det finns en övergripande plan för Strand Galleria?

– Ja det gör det. Mer vill jag inte kommentera i nuläget..

Kommer Strand Galleria att byta inriktning?

– Vi ser en möjlighet att stärka varje handelsplats, men det krävs en del omflyttar för att kunna åstadkomma det. Vi tror att en handelsplats i framtiden behöver vara mer differentierad. Något som är på framgående är en mer dynamisk plats, föränderlig som erbjuder en stark mötesplats och upplevelser. Det blir en komplett plats och en stad i staden, säger Gabriel Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om