Maträtt: Langos
Matstånd: Mr Langos
Pris: 100 kronor
Festivalkäket som levererar
Första tuggan av det friterade brödet som blandas med crème fraichen och rödlöken för mig tillbaka till ungdomsåren och sena festivalkvällar. Den senaste gången langos stod på menyn. En rätt som kan hamna där även i framtiden.
Linus Nilsson
Maträtt: Skaldjurspaella
Matstånd: Paella del mar
Pris: 120 kronor
En färgstark spanjor
Trevlig färg på riset med en färgstark inbjudan. Tyvärr lever inte skaldjuren i rätten upp till den inbjudande looken. Bläckfiskringarna är ingen hit. Jätteräkorna är trevliga och riset är gott. Med ärtor, paprika, lök. Paellan innehåller musslor, bläckfisk, små räkor och jätteräkor.
Kanske att kycklingpaellan är en starkare kombattant, vem vet?
Sanna Orneklint
Maträtt: Wokade äggnudlar med grönsaker
Matstånd: Baan Thai Food
Pris: 120 kronor med dryck
Bra vegetariskt alternativ
Wokade äggnudlar med en bra smak som får lyfta rätten, grönsakerna som bestod av olika paprikor och vitkål var tyvärr få. Mer av den varan hade lyft rätten. Vårrullarna var dock väldigt goda och matiga, som med den klassiska sötsursåsen inte gör en besviken. Ett bra vegetariskt alternativ.
Amanda Liikamaa
Maträtt: Chicken Fajita Wrap
Matstånd: Dorri Ltd
Pris: 90 kronor
Mild mexikan
Fräsch känsla när man stod och väntade i den långa matkön. Maten levde upp till mycket av detta, dock inte allt. Bra konsistens på både kyckling, bröd och grönsaker. Minuset med denna Chicken Fajita Wrap var styrkan, den är i mildaste laget. Inget för den som är ute efter stark mat.
Simon Jakobsson
Maträtt: Musslor roquefort med pommes frites
Matstånd: Ma cuisine francaise
Pris: 140 kronor
Halvblek fransos
Musslor är aldrig fel och det här är helt okej gott. Men. Roquefortosten lyser med sin frånvaro. Såsen är på sin höjd kryddad med hushållsost. På pluskontot är storleken på portionen och att pommesen var frasig och fin.
Anna Fantenberg
Maträtt: Fish and chips
Matstånd: Fish and chips
Pris: 120 kronor
Frasig fisk med bra smak
Jag blev glatt överraskad då jag var beredd på en ganska smaklös måltid ( baserad på tidigare erfarenhet) men det här var gott. Fisken var stor och frasig i paneringen och smakade faktiskt fisk. Pommesen var också fräsch och bra kryddad. Fisksåsen gillade jag också.
Ingela Rasimus
Maträtt: Crêpes med nutella och jordgubbar
Matstånd: Minot Crêpes Temptation
Pris: 80 kronor
Mer som en efterrätt
Bra med färska jordgubbar men de var ganska varma så tappade lite av sin struktur. Säkert uppskattad av de yngre som gillar en plätta med extra allt. Ett bra alternativ till churros. Vill man ha den matigare gick det att välja att ha svamp, ost och spenat alternativt att ta med skinka och ägg.
Petra Älvstrand
Maträtt: Pitabröd med halloumi
Matstånd: Kafelino
Pris: 120 kronor
Pitabröd med en bismak
Det är svårt att misslyckas med ett pitabröd fyllt med tzaziki, halloumi, tomat och rödlök. Och visst är det en hyfsat stabil anrättning som bjuds. Tyvärr tar en irriterande bismak över det hela, det smakar lite för mycket grill med ton av tändvätska.
Men jag blev i alla fall mätt.
Klas Hallvarez
Maträtt: Chlopski Garnek
Matstånd: A taste of Poland
Pris: 110 kronor
Vem älskar inte potatis?
Det är sällan man hittar polska maträtter i internationella kokböcker. Det måste finnas en anledning. Chlopski Garnek är en gryta med tunna skivor av fläskkorv, kyckling, krispig paprika, kål och massor av potatis. Och vem älskar inte potatis?
Mikael Leijon
Maträtt: Adana kebab
Matstånd: Balkan grill
Pris: 100 kronor
Smakrik kebab
Bulgariska Balkan grill erbjuder mat från Turkiet, Grekland och Kroatien där den turkiska kebaben får bra betyg. Smakrika lammfärsspett och ett grillat bröd gör 30 minuter i regn – och möjligtvis marknadens långsammaste kö – värt besväret. Kryddigt och väldoftande. Enda minuset är att det blir lite för lite lamm i ett glest bröd.
Magnus Tosser
Maträtt: The Count stew
Matstånd: Transylvanian cousine
Pris: 120 kronor
Ge mig mer kryddor
Med tanke på att Transylvanien förknippas med Dracula så hade man kunnat önska att maträtten hade visat på en betydligt mer eldig framtoning.
Reino Jillker
Maträtt: Yassa
Matstånd: Africa Delice
Pris: 100 kronor
Smakrik multikultigryta
Mittemot SD:s valstuga bjuder Africa Delice på färg- och kryddstarka paradrätter från Elfenbenskusten. En passande tillfällighet, kan tyckas. I multikultigrytan Yazza simmar intetsägande kycklingbullar omkring i ett vattnigt, gulblekt ris (saffran? nä), med välkommet extra sting av pepparmynta och chili. Helt ok, men ingen större matupplevelse.
Nils Johansson