Stort intresse för Vårruset i år

Ett av vårens säkraste tecken, Vårruset, är tillbaka. Nicklas Gedeborg, en av arrangörerna på Mitt Livs Stil, hoppas på rekorddeltagande i år.

Vårruset 2016.

Vårruset 2016.

Foto: Minna Törmä

Luleå2017-04-07 15:00

Startskottet ljuder den 7 juni i Luleå. Då är det än en gång dags för Vårruset, som lockar ut tusentals kvinnor i det fem kilometer långa joggingspåret. Och redan nu har 1 500 personer anmält sig till loppet.

– Just nu ser det väldigt bra ut. Om man jämför mot samma dag i fjol så hade vi nog runt 400 anmälda. Men det är lite lurigt att titta rakt av på den siffran. Dels är loppet lite senare men prissättningen är också annorlunda. Det är en prisstege så det blir ett högre pris ju närmare loppet man kommer, så vi misstänker att anmälningarna kommer lite tidigare. Det är bara att hoppas att det håller i sig. Vi är jättelyckliga över hur det ser ut nu, och hoppfulla, säger Nicklas Gedeborg.

Sett över hela landet så har nästan tre gånger så många anmälningar kommit in jämfört med samma tid förra året. Över 50 000 personer är anmälda och för varje anmälan doneras 15 kronor till Barncancerfonden. I slutet av mars hade nästan 900 000 kronor samlats in. Förutom samarbetet med Barncancerfonden och de nya betalningsrutinerna är även banan ny för i år. Startlinjen kommer att vara vänd åt motsatt håll, och löparna börjar med att springa från Hälsans hus och genom Stadsparken.

– Det har varit en flaskhals när man ska ut på Gültzauudden. Det är en gångväg som är väldigt smal och det har blivit ett stopp. Därför drar vi om banan så vi kan ha en bred bilväg så det ska bli ett bättre lopp och bättre flöde. När man passerar Gültzauudden nu kommer det att vara mycket senare i loppet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om