Stora sparkrav på SR – P4 Norrbotten drabbas

Sveriges Radio ska spara närmare en kvarts miljard vilket kommer att påverka lyssnarna. Armi Rousu, kanalchef P4 Norrbotten och Meänraatio meddelade sin personal under tisdagen. "Det här kommer att påverka lyssnarna", säger hon.

Armi Rousu är kanalchef på P4 Norrbotten och Meänraatio.

Armi Rousu är kanalchef på P4 Norrbotten och Meänraatio.

Foto:

Luleå2023-09-12 17:03

Sveriges Radio tvingas till stora neddragningar. Sparkravet är mellan 200 och 250 miljoner.

– Lyssnarna kommer att märka av det, säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö, till Dagens Nyheter och kanalchefen Armi Rousu håller med.

– Visst kommer det att ske förändringar som lyssnarna självklart kommer att märka av, men vi ska försöka jobba på ett sätt så att förändringen blir så smidig som möjligt.

Kanalchefen säger vidare att det för tillfället inte råder något anställningsstopp men att det är omöjligt i nuläget att sia om framtiden.

Sparkravet på 200 till 250 miljoner kronor gäller för hela Sveriges Radio.

– Det här betyder att när vi har sparat in miljonerna så kommer det att bli vår nya budget, hur lång tid det kommer att ta vet vi inte än.

Cilla Benkö menar att det inte går att säga något konkret om hur nedskärningarna kan komma att påverka de anställda eller hur många som drabbas. Det här var ett första steg där de presenterade en ramsiffra. Nu har de olika enhetscheferna på Sveriges Radio fått i uppdrag att titta på hur besparingarna kan se ut på respektive enhet.

Beslutet kommunicerades under tisdagen och nu väntas det febril verksamhet ute i landet.

– Personalen kommer att bli färre, hur många det handlar om och var det kommer att minska vet vi inte, det är omöjligt att svara på, säger Armi Rousu.

Totalt jobbar i dag 30 personer på P4 Norrbotten och sju på Meänraatio.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!