Karlsson är ansvarig för klottersanering på tekniska förvaltningen och han berättar att kommunen ska "rengöra alla tunnlar" som finns i Luleå.
– Vi gör en satsning för att få bort så mycket som möjligt. Det har gått överstyr, jag har inte hittat en tunnel som inte är nedklottrad, säger han.
Kuriren berättade i lördags om tunneln mellan Varvet och centrum som målats grå och om de reaktioner det medförde. Den graffiti som fanns i tunneln var gatukonst beställd av kommunen. Och ett par dagar efter att den målats över blev tunneln nedklottrad med kritik mot saneringen.
– Tyvärr blev tunneln snabbt nedklottrad igen men det är också borta nu. Råder det nolltolerans så gör det, säger Ove Karlsson.
Han är medveten om att graffitin i tunneln var gatukonst men säger att den var förstörd.
– Målningen var överklottrad, bland annat med nazistsymboler. Och dessutom hade man använt en färg som fick betongen att vittra sönder, säger Karlsson.
Det finns drygt 100 tunnlar i Luleå så det inledda arbetet är stort. De flesta är bara nedklottrade men en del är smyckade med graffitijobb som initierats av kommunen. Men även de ska målas över då de förfulats av klotter.
Men fyra smyckade tunnlar ska sparas. De finns på Hertsön (två), Porsön och Tuna och är ett resultat av Dior-projektet (Delaktighet i det offentliga rummet).
Tunnlarna har målats av feriejobbare 2013 och i år. Tunneln under Mjölkuddsvägen vid Tuna målas i denna stund.
– Projektet har pågått i 2,5 år och vi har även målat busskurer och väggar, säger Anna Timfält, projektledare från fritidsförvaltningen.
Dior avslutas och utvärderas i höst. Det återstår då att se om projektet förlängs.
– Vi hoppas det, ungdomarnas jobb har blivit enorm uppskattade i de områden de målat, säger Katarina Leinikka, medarbetare på Dior.
De två föredrar att kalla målningarna för gatukonst.
– Graffiti är ett så laddat ord, säger Anna Timfält.
Även Lenita Eriksson, ordförande i tekniska nämnden, hoppas på en förlängning av Dior men påpekar att den frågan avgörs av fritidsnämnden.
Eriksson ansvarar dock för saneringen av Luleås gångtunnlar och menar att den följer kommunens handlingsplan mot skadegörelse och klotter. Hon kan tänka sig mer graffiti i tunnlarna men den ska i så fall vara sanktionerad.
– För är det målat olovandes så spelar det ingen roll hur det ser ut. Då är det klotter och skadegörelse. Det har kommunfullmäktige slagit fast, säger hon.