Stor Hells Angelsfest anordnas

Uppemot 1 000 gäster förväntas till festligheterna när Hells Angels i Sverige firar jämt. Det rapporterar nyhetsbyrån Siren. Värd för tillställningen är East Side MC som leds av Peder Andersson, bördig från Siknäs.

Här i Skogås hålls Hells Angels fest i helgen.

Här i Skogås hålls Hells Angels fest i helgen.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Luleå2023-05-03 18:00

Huvudnummer under festen, som pågår under två dagar i helgen, lär firandet av Hells Angels första fullvärdiga klubb från Malmö bli. 1993 upptogs motorklubben Dirty Dräggels som första svenska klubb i det världsomspännande nätverket, följt av Helsingborg.

Fem år senare kunde medlemmarna i East Side MC dra på sig de beryktade västarna, och ytterligare tio år senare hade turen kommit till Capital City i Stockholm.

Det här innebär stor fest för de tre jubilerande klubbarna.

Värd för arrangemanget är East Side MC, med klubblokal i Skogås.

Hells Angels avdelning i Stockholm leds av Peder Andersson, född och uppvuxen i Siknäs utanför Töre, och som under några år bodde i Luleå. 

Sedan ett 15-tal år tillbaka verkar han som president i klubben.

I samma gruppering hade Joen Larsson en tung position under många år. 58-åringen har i dag, av oklar anledning, tagit en plats i Hells Angels i Luleå.

Enligt en källa är han en av flera som har flyttats upp till Norrbotten för att minimiantalet medlemmar (sex stycken) ska uppfyllas efter flera avhopp.

Sirén rapporterar, med hänvisning till uppgifter från researchföretaget Acta Publica, att det normalt brukar komma mellan 500 och 1 000 personer från hela världen till liknande tillställningar.

Polisen bedömer att Hells Angels uppfyller Europeiska unionens uppsatta kriterier för vad som kännetecknar organiserad brottslighet.

Avdelningen i Luleå firar 15 år som fullvärdig medlem hösten 2024.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!