För andra gången lyfter Rolf Morin problemet med att lärare och elevassistenter som arbetar med elever som mår mycket dåligt inte har något stöd i sitt arbete.
– Det är väldigt slitsamt att jobba mot de här eleverna och det krävs väldigt mycket kunskap, att inte ha kontinuerligt stöd är en brist, säger han.
Rolf Morin som lyft frågan i ett medborgarförslag har arbetat som lärare i 41 år, på Hertsöskolan är han speciallärare. Stödet han efterlyser behöver arbeta både preventivt och konsultativt mot berörd personal.
– Behovet ökar varje år. Jag vet att det förekommer en viss sjukskrivning hos dem som jobbar med de här eleverna, de måste ha en paus då det är så psykiskt tungt. Det ska inte behöva gå så långt att man kopplar in Kommunhälsan, då är det försent. Stödet behövs i början av arbetet.
Personalen slutar
Skolans rektor Sana Suljanovic har lyft samma fråga i en motion som fritidspolitiker för moderaterna.
– Många slutar då det sliter för hårt. Att inte ha kontinuitet i personalen som möter barnen med den här problematiken är inte bra, personalen ger också trygghet, säger hon.
På skolan finns ett beslut om att ensamarbete inte ska förekomma vid hemundervisning och hembesök, men ibland är det oundvikligt då resurser saknas. Skolan försöker även ha specialundervisning på plats i stället för hemma.
Hur ser du på dina dubbla roller som rektor och politiker?
– Jag upplever det inte som att jag har dubbla roller, politiken är inte något problem med de uppdrag jag har. Tidigare satt jag i barn- och utbildningsnämnden, men klev av då jag fick det här jobbet då jag inte tyckte det var rätt att som rektor ha ekonomiskt ansvar och sitta i nämnden som är min högsta chef. Nämnden är suverän när det gäller skolfrågor.