Stal postbil – nu åtalas mannen

Den man i 25-årsåldern som misstänks ha stulit en postbil åtalas nu vid Luleå tingsrätt.

Foto: Montage

Luleå2023-05-24 11:10

En brevbärare var i färd med att dela ut post i en trappuppgång på Smedjegatan. När han kom ut från porten var postbilen försvunnen.

Brevbäraren kontaktar polisen som tar upp en anmälan. Några timmar senare upptäcker en polis som var på väg mot Boden en liten postbil längre fram i bilkön. 

"Jag reagerade på att det såg ut att vara en liten eldriven bil som inte passade in i trafikmiljön. Med tanke på att en postbil tillgripits tidigare under dagen valde jag att köra ikapp aktuellt fordon", skriver polisen i sitt pm. 

Polismannen uppger att fordonet framfördes vinglikt och gjorde hastiga och yviga sidoförflyttningar mellan körfälten. Polisen följer efter postbilen när den svänger in på parkeringen på Delfingatan, vid Systembolaget och Ica Kvantum. Kort efter att postbilen stoppas ansluter ytterligare en polispatrull och föraren av fordonet grips misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel och förs till polisstationen i Luleå. 

När den misstänkta förhörs berättar han att han stått vid postbilen och rökt en cigarett. När det gått fem till tio minuter och det inte kommit någon till fordonet tänkte han att han skulle köra fordonet till Postnords station. 

– Men du har ju inte ens tillstånd att köra fordonet? frågar polisen
– Nej, men jag ville vara hjälpsam, säger den misstänkta.

Nu åtalas den 24-åriga mannen för tillgrepp av fortskaffningsmedel och även för grov olovlig körning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!