Det har vid flera tillfällen stormat kring den svensk-ryska föreningen Sputnik, som nyligen har bytt namn till Multikulturell förening Sputnik. I en intervju i februari uttryckte föreningens ordförande, Katerina Ekström, sitt stöd den ryska presidenten Vladimir Putin, trots att de brutala anfallskriget mot Ukraina precis inletts.
Uppgifterna som fördes fram i media kallade hon "svammel".
Två månader senare var det dags igen.
Den gången skrev Katerina Ekström i sociala medier att nyhetsmaterialet i form av bilder och filmer från massakern i förorten Butja utanför Kiev var "fejk".
Vår rapportering ledde till att politiken riktade sina blickar mot föreningen, och nu finns ett förslag att det kommunala bidraget dras in.
Det uppger Kultur- och fritidsnämndens ordförande i Luleå, Emmeli Nybom (S), på torsdagen.
– Vår bild är att det inte är en demokratisk förening.
Frågan har ännu inte har behandlats formellt men förslaget grundar sig på skärpta riktlinjer, förklarar Nybom.
– Det är ganska enkelt. Det räcker inte att man byter namn för att vara demokratisk. Stadgarna är exakt de samma och dom passar inte in i våra demokratikriterier.
Emmeli Nybom säger sig också ha fått signaler på att medlemmar inte får tycka eller tänka som de vill. Alla är inte heller välkomna.
– Styrelsen kan besluta att utesluta vilken medlem som helst, på väldigt lösa grunder. Det är inte en demokratisk förening, och därför ska dom inte heller ha bidrag i form av skattepengar. Punkt och slut.
Att Sputnik har agerat odemokratiskt genom att sprida dessinformation är en annan del i underlaget, menar hon.
– En förening som delar antidemokratisk propaganda ska inte ha bidrag. Det ska finnas en åsiktsfrihet. Min bild är att det är en förening som styrs av en person och att det går ut på att vara en propagandamaskin åt ryska staten.
Du tror inte att det finns risk för att personer som brukar vistas på föreningen drabbas hårt om förslaget klubbas igenom?
– Ja, självklart. Men problemet är att alla medlemmars åsikter inte kommer fram.
Katerina Ekström är kortfattad när vi når henne:
– Jag kommer inte att lämna någon kommentar. Tyvärr.
Står du för de åsikter du tidigare har fört fram?
– Jag kommer inte att kommentera något.
Hur ser du på blixtkriget mot Ukraina i dag?
– Jag kommer inte att säga något. Hej då.