Springmanifestation på Bergnäset

Efter våldtäktsförsöket hade grannarna på Bergnäset hållit sig borta från motionsspåret. Men i onsdags var det åter fullt med spring, när Bergnäsets AIK anordnade ett kollektivt löppass och manifestation runt Höträsket.

Initiativtagare. BAIK-tränare Christer Andersson hoppas att det blir fler kollektiva löprundor. "Dessutom får motionärerna tips av kunnig personal", säger han.

Initiativtagare. BAIK-tränare Christer Andersson hoppas att det blir fler kollektiva löprundor. "Dessutom får motionärerna tips av kunnig personal", säger han.

Foto: Göran Ström

Luleå2015-07-22 21:18

BAIK-tränaren och initiativtagaren Christer Andersson hade läst i Kuriren att det var tomt på spåren efter våldtäktsförsöket vid Höträsket på Bergnäset i måndags.

– Och så kan det inte vara, så jag lade upp på Facebook imorse och bjöd allmänheten att köra ett löppass tillsammans med våra idrottare. Och det blev jättemånga som kom, säger han och blickar ut över det 50-tal personer, mestadels kvinnor, som anslutit till den snabbt improviserade löprundan och manifestation.

– Vi bor inte här, men kände att händer det här kan det hända var som helst. Och ingen kvinna ska behöva vara rädd när de är ute att motionera, säger Anette Larsson, som är här med sina två döttrar.

– Det är väldigt obehagligt, när sånt här händer så börjar man titta över axeln, man är orolig, säger Lisa Larsson.

Petra Mörtsö bor i området och är mycket upprörd.

– Det känns som om han förgripit sig på oss alla. Vi har berövats vår skog, säger hon men vägrar att spela efter våldtäktsmannens regler.

– Jag tänker fortsätta att gå ut själv även om jag ofta går ut i grupp, men mitt förnuft säger att han inte kommer slå till här igen.

På lördag kommer gymmet Inpuls att hålla ett liknande löpevent runt Höträsket öppet för allmänheten.Polisen har ännu ingen misstänkt för våldtäktsförsöket.

– Vi är fortfarande intresserade att komma i kontakt med alla som kan ha gjort iakttagelser som kan sättas i samband med brottet, säger förundersökningsledare Inge Barsk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om