Lokalen stod tom ett år innan kontrakt skrevs. Nu är det inte heller särskilt livat i restaurangen. Hovmästaren Jennifer Mohss är på plats för att ta hand om bokningstelefonen.Kökscheferna och barchefen är i Barcelona.
– De ska gå på workshops och vinprovningar. Hämta en sista inspiration till öppningsmenyn, säger Simon Wanler, vd för restaurangen.
Luleås restaurangliv har ett brett utbud. Det många olika länderna som representeras kan lätt överblickas i vår interaktiva karta ovan. Tapas de papá kommer som namnet skvallrar om att servera spanska tapas.
Precis efter öppningen är alla restaurangens platser bokningsbara. Men sedan är planen en mer uppdelad placering av gästerna.
– Nedervåningen ska vara reserverad för bokningar. Övervåningen ska istället vara tillgänglig för spontana gäster och drop in, säger Jennifer Mohss.
Ovanför trappan tronar ett stort tjurhuvud upp sig. Det krävdes fem, sex personer för att få det på plats.
– Det hängdes upp med livet som insats, säger Simon Wanler.
Kylar med utrymme för kalla pinchos finns på både över- och nedervåning. De kalla tapasrätterna kommer man att plocka själv. De varma rätterna kommer att bäras ut till bordet. Inredningen är i princip klar. Tjurar i olika storlekar är utspridda runt om i lokalen. Spanska kokböcker och tavlor med bilder från ett spanskt bildarkiv bidrar till den kontinentala känslan.
– Det ska finnas en bok med ett bildindex i restaurangen. Så om man blir nyfiken på en bild så kan man kolla upp vem, var och när den knäpptes, säger Jennifer Mohss.
På fredag får ett gäng förhandsbokade gäster testa menyn. Lagom till det kommer Barcelonabesökarna tillbaka för att träna ihop sig i köket. De har bara någon timme på sig att ladda om från resan och fokusera på matgäster.
– Men det ska nog gå bra, det blir kul, säger Jennifer Mohss.
Den 25 september är det premiär för allmänheten att testa på den spanska matglädjen.