Sorgen stor i byn

Bälinge är en bedrövad by efter den tragiska barnvagnsolyckan i torsdags morse där en 29-årig mamma med tremånaders son i barnvagn blev påkörd av en bil efter Alviksträskvägen. Bilen, som framfördes av en 50-årig man, fick sladd av okänd anledning och rammade kvinnan och barnvagnen.

OLYCKSSTRÄCKAN.  Utefter Alvikträskvägen, söder om byn Bälinge utanför Luleå, inträffade olyckan på torsdagen. En 29-årig mamma med sin tremånadersson i barnvagn rammades av en sladdande bil.

OLYCKSSTRÄCKAN. Utefter Alvikträskvägen, söder om byn Bälinge utanför Luleå, inträffade olyckan på torsdagen. En 29-årig mamma med sin tremånadersson i barnvagn rammades av en sladdande bil.

Foto: Andreas Wälitalo

Luleå2013-10-18 16:50

Olyckan inträffade vid niotiden på torsdagsmorgonen efter vägen mot Alviksträsk, en dryg kilometer från kvinnans hemby Bälinge. Omständigheterna kring olyckan är att föraren i en svag vänstersväng fick sladd på sitt fordon och körde på kvinnan med barnvagnen med katastrofala följder.

Den lilla tremånadersgossen fördes med livshotande skador först till Universitetssjukhuset i Umeå men sedan på torsdagskvällen vidare till Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna. Kuriren har under fredagen försökt få en kommuniké om barnets tillstånd men inte kunnat erhålla en sådan.

Den 29-åriga mamman fördes efter olyckan till Sunderby sjukhus med lindriga skador och fick på fredagen lämna sjukhuset.

Polisen har på fredagen synat den aktuella olycksplatsen och även tittat på den aktuella olycksbilen. Föraren av fordonet, som var mycket chockad efter olyckan, är inte meddelad någon misstanke om brott i dagsläget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om