Solsidan ser över catering

Landstingets restaurang Solsidan sysslar med catering. S nart kan det vara slut med det.

Slut på snittar. Efter kritik ser landstingsdrivna restaurangen Solsidan över den del av cateringverksamheten som riktar sig till allmänheten.

Slut på snittar. Efter kritik ser landstingsdrivna restaurangen Solsidan över den del av cateringverksamheten som riktar sig till allmänheten.

Foto: Linn Kangas Fantenberg

Luleå2014-10-03 16:24

Offentliga verksamheter som tar upp tävlan med privata aktörer kan hamna under lupp hos Konkurrensverket.

– Det är absolut frågor vi tittar på och får in många tips och klagomål på. Vår tillsyn gäller om ett landsting konkurrerar på marknaden och det leder till att privata aktörer måste lämna eller inte kan expandera, säger Karin Roberts, biträdande chef vid enheten för konkurrensbegränsande säljverksamhet.

Restaurang Solsidan i landstingshuset bedriver cateringverksamhet med allmänheten som målgrupp. Det går exempelvis att beställa buffémat och snittar till privata tillställningar.

Restaurangansvarige Anders Berglund har fått reaktioner på verksamheten och därefter kontaktat Konkurrensverket.

­– Det här är kanske något vi ska se över och ta bort, säger han.

Enligt Anders Berglund har restaurangen erbjudit catering sedan starten för cirka fyra år sedan. Han försäkrar att tanken aldrig har varit att konkurrera med lokala näringsidkare.

– Nej, detta är inte ens en promille av vår verksamhet. Vi skickar mest upp mat till avdelningar här i huset. Det är ingen verksamhet som är av betydande vikt för oss, speciellt inte om det är tvivelaktigt med den typen av tjänster, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!